Dule združenja

Tanja Potočnik

Tanja Potočnik

"Porod si ženska zapomni za vse življenje. Najbolj pa to, kako so med tem z njo ravnali. Naj bodo porodi izpolnjujoče izkušnje žensk in njihovih družin, da bodo spomini nanje lepi."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjeRituali ob prehodih
Maja Novak

Maja Novak

"Vsaka ženska ima v sebi nepredstavljivo moč, če le ima ob sebi ljudi, ki ji nudijo varen prostor in ki vedo, da ta moč v njej je ter ji jo pomagajo najti. Sama sem s pomočjo krasne obporodne podpore našla svojo moč in izbrala sem pot, da le-to delim."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobje.
Iviana Dilove

Iviana Dilove

"Opolnomočimo žensko in moškega, ki postajata mama in oče. Za lepši danes in boljši jutri! Trenutno sem na voljo le za obred blagoslov matere pred porodom in obred zapiranja kosti."
Priprava na porod in poporodno obdobjeRituali.
Nina Bogerd

Nina Bogerd

"If you can dream it, you can do it."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Irena Jamšek Halas

Irena Jamšek Halas

"Skozi rojstvo kot prehod, ki zajema nosečnost porod in prve tedne po porodu, sta za celo življenje zaznamovana oba, otrok kot mama. Z rojstvom se tako ne rodi le otrok, ampak tudi mama. In rojstvo mame je lahko še veliko bolj intenzivno kot je rojstvo otroka. Zato že mnoga leta pravim “Miren porod, nežno rojstvo – ker je pomembno, kako (se) rodim”. Kot otrok in kot Mama. 
Priprave na porod in poporodno obdobjePoporodna podporaSvetovanje za dojenjeRituali ob prehodih
Špela Peternel

Špela Peternel

“Mir, varnost, zaupanje, spoštovanje, to da je videna in slišana je vse, kar ob porodu potrebuje ženska. Ko ima takšno podporo, začuti svojo moč, samozavest in zaupanje, ki jih potrebuje kot mama. Otrok po rojstvu v njenem objemu doživi svet kot topel, ljubeč, varen, poln zaupanja in ljubezni. To je tak svet, v katerem bi jaz rada živela. In svet, ki ga lahko ustvarimo mi vsi skupaj. " dr. Špela Peternel, TEDx, 2022
Obporodno spremljanjePriprava na porod (CBE) in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjePodpora ob vseh prehodih
Jasna Kolić

Jasna Kolić

"Eno najlepših zadoščenj v življenju je, da nihče ne more iskreno pomagati sočloveku, ne da bi s tem pomagal sebi."(Ralph Waldo Emerson)
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeJoga za nosečnice.
Milanka Škof

Milanka Škof

"To change the world, we must first change the way the babies are being born." (Dr. Michel Odent)
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobje.
Teja Pribac

Teja Pribac

"Obudimo ženske življenjske prehode."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Tita Tušar

Tita Tušar

"Travma ni tisto, kar se ti zgodi. Travma je tisto, kar se zgodi v tebi kot posledica tega, kar se ti zgodi" (Gabor Maté)
Obporodno spremljanje porodov na domuPriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjeMNRI in KST terapije.
Anja Simonič

Anja Simonič

"Čutno podpiram ženske (in njihove družine) skozi njihove prehode in življenjske transformacije, kar bogati moje življenje in dušo. Ustvarjam prostor, kjer vsi prisotni dobijo priložnost za rast."
Poporodna podporaPriprava na porod (CBE) in poporodno obdobjeRituali ob prehodihUstanoviteljica in voditeljica dekliško-ženskih krogov: "Moja (prva) menstruacija z Anjo"
Mihaela Križan

Mihaela Križan

"Skozi transformativna obdobja življenja lažje potujemo ob podpori ljubečih in močnih žensk. Bodimo druga drugi zdravilo in navdih, da si znova povrnemo moči, na katere smo pozabile oz. so nam bile odvzete.Trenutno organiziram le ženske kroge in obred blagoslov matere pred porodom ter zapiranja kosti."
Rituali ob prehodihVodenje ženskih krogov.
Nives Drovenik

Nives Drovenik

"Pojdi po poti, ki ti leži pod nogami in našla boš kar iščeš. Ko boš našla, jo deli z celim svetom in izpolni obljubo, ki si jo dala. Naša resnica je predolgo ostala skrita."
Obporodno spremljanjepriprava na porod in poporodno obdobjePorodna BiorgonomijaPorodna Peat terapija
Neža Knific

Neža Knific

"Kakor žensko srce ve kako črpat kri, pljuča, kako vdihovati in roka kako se umakniti ognju, tako tudi ve kdaj in kako roditi."(Virginia Di Orio)
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeZeliščni izdelki (čaji, mazila...)Fotografiranje nosečnic in družin.
Ana Angela Kumer

Ana Angela Kumer

"Postati mama je edinstven in pomemben prehod v življenju ženske. Rojstvo otroka je eno najdragocenejših izkušenj. Tu sem, da ti ljubeče prisluhnem in te podprem na način kot ti to potrebuješ." V čast mi je vsakokrat, ko sem povabljena v ta intimen prostor nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja.
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenje.
Saša Prajnc

Saša Prajnc

"Dobro pripravljena na svoj porod lahko prideš v stik s svojo najglobljo notranjo močjo, iz katere črpaš moč za svoj miren porod - stala bom ob tebi in ti držala prostor."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Ines Geisler

Ines Geisler

"Porod bi moral biti za žensko največji dosežek in NE največji strah."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenje.

Dule združenja opravljamo svoj poklic strokovno in profesionalno

Obporodna spremljevalka, dula, svoje delo oz. »po-klic« lahko opravlja strokovno le, kadar razume okvire delovanja svojega dela. Okviri delovanja dul so v 80. letih prejšnjega stoletja na novo definirali vlogo, ki jo ima ob porodu dula in tako vlogo dule jasno razmejili od vlog drugih strokovnjakov, ki sodelujejo ob porodu.

Dula ni medicinski strokovnjak, je pa strokovno usposobljena za nudenje informacijske, čustvene in fizične podpore ženski in njeni družini v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju.