Dule združenja

Nina Bogerd

Nina Bogerd

"If you can dream it, you can do it."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Špela Peternel

Špela Peternel

“Mir, varnost, zaupanje, spoštovanje, to da je videna in slišana je vse, kar ob porodu potrebuje ženska. Ko ima takšno podporo, začuti svojo moč, samozavest in zaupanje, ki jih potrebuje kot mama. Otrok po rojstvu v njenem objemu doživi svet kot topel, ljubeč, varen, poln zaupanja in ljubezni. To je tak svet, v katerem bi jaz rada živela. In svet, ki ga lahko ustvarimo mi vsi skupaj. " dr. Špela Peternel, TEDx, 2022
Obporodno spremljanjePriprava na porod (CBE) in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjePodpora ob vseh prehodih
Maja Novak

Maja Novak

"Vsaka ženska ima v sebi nepredstavljivo moč, če le ima ob sebi ljudi, ki ji nudijo varen prostor in ki vedo, da ta moč v njej je ter ji jo pomagajo najti. Sama sem s pomočjo krasne obporodne podpore našla svojo moč in izbrala sem pot, da le-to delim."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobje.
Nives Drovenik

Nives Drovenik

"Pojdi po poti, ki ti leži pod nogami in našla boš kar iščeš. Ko boš našla, jo deli z celim svetom in izpolni obljubo, ki si jo dala. Naša resnica je predolgo ostala skrita."
Obporodno spremljanjepriprava na porod in poporodno obdobjePorodna BiorgonomijaPorodna Peat terapija
Saša Prajnc

Saša Prajnc

"Dobro pripravljena na svoj porod lahko prideš v stik s svojo najglobljo notranjo močjo, iz katere črpaš moč za svoj miren porod - stala bom ob tebi in ti držala prostor."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Neža Knific

Neža Knific

"Kakor žensko srce ve kako črpat kri, pljuča, kako vdihovati in roka kako se umakniti ognju, tako tudi ve kdaj in kako roditi."(Virginia Di Orio)
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeZeliščni izdelki (čaji, mazila...)Fotografiranje nosečnic in družin.
Iviana Dilove

Iviana Dilove

"Opolnomočimo žensko in moškega, ki postajata mama in oče. Za lepši danes in boljši jutri! Trenutno sem na voljo le za obred blagoslov matere pred porodom in obred zapiranja kosti."
Priprava na porod in poporodno obdobjeRituali.

Dule združenja opravljamo svoj poklic strokovno in profesionalno

Obporodna spremljevalka, dula, svoje delo oz. »po-klic« lahko opravlja strokovno le, kadar razume okvire delovanja svojega dela. Okviri delovanja dul so v 80. letih prejšnjega stoletja na novo definirali vlogo, ki jo ima ob porodu dula in tako vlogo dule jasno razmejili od vlog drugih strokovnjakov, ki sodelujejo ob porodu.

Dula ni medicinski strokovnjak, je pa strokovno usposobljena za nudenje informacijske, čustvene in fizične podpore ženski in njeni družini v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju.