Poslanstvo

Dula za vsako žensko, ki si jo želi oz. jo potrebuje

MOJA DULA je združenje strokovno usposobljenih obporodnih spremljevalk za podporo ženski in njeni družini.

Nastalo je leta 2014 po potrebi in želji združiti dule po Sloveniji in zagotavljati transparentnost ter integriteto na področju obporodne skrbi ter poklica dul. Javnosti smo se prvič predstavile v času svetovnega tedna dul, v marcu 2015. Naše združenje je organizirano na temeljih, ki jih je v mednarodnem okviru postavilo združenje DONA International, zato smo kot temelj našega delovanja privzele in za naše razmere priredile etični kodeks, standarde delovanja in izobraževanje novih porodnih spremljevalk.

Združenje zagotavlja, da so se vse članice udeležile izobraževanja za obporodne spremljevalke in so usposobljene za strokovno in srčno podporo ženski in njeni družini.

V združenju deluje več kot 30 dul iz cele Slovenije. Seznam trenutno aktivnih dul lahko najdete tukaj.

Dona international

Postani dula

Vsako leto organiziramo izobraževanje za nove dule.

Izobraževanje poteka 9 mesecev, to je čas, v katerem se nekaj mesecev v živo in preko spleta spoznavamo z delom in poslanstvom dule ter se naučimo tehnik za podporo ženski in njeni družini. Za pridobitev certifikata pa vsaka udeleženka opravi tudi prakso, kjer pod mentorstvom združenja pridobi izkušnje iz spremljanja porodov in obporodne podpore.

Predhodno znanje ni potrebno.

Če te poklic dule in opisano izobraževanje “pokliče”, te vabimo, da stopiš v kontakt z nami in se pridružiš največji strokovni skupnosti dul pri nas.

Za več informacij piši Špeli Peternel