Dule združenja

Nina Bogerd

Nina Bogerd

"If you can dream it, you can do it."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Špela Peternel

Špela Peternel

“Mir, varnost, zaupanje, spoštovanje, to da je videna in slišana je vse, kar ob porodu potrebuje ženska. Ko ima takšno podporo, začuti svojo moč, samozavest in zaupanje, ki jih potrebuje kot mama. Otrok po rojstvu v njenem objemu doživi svet kot topel, ljubeč, varen, poln zaupanja in ljubezni. To je tak svet, v katerem bi jaz rada živela. In svet, ki ga lahko ustvarimo mi vsi skupaj. " dr. Špela Peternel, TEDx, 2022
Obporodno spremljanjePriprava na porod (CBE) in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjePodpora ob vseh prehodih
Tanja Potočnik

Tanja Potočnik

"Porod si ženska zapomni za vse življenje. Najbolj pa to, kako so med tem z njo ravnali. Naj bodo porodi izpolnjujoče izkušnje žensk in njihovih družin, da bodo spomini nanje lepi."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjeRituali ob prehodih
Teja Pribac

Teja Pribac

"Obudimo ženske življenjske prehode."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Nives Drovenik

Nives Drovenik

"Pojdi po poti, ki ti leži pod nogami in našla boš kar iščeš. Ko boš našla, jo deli z celim svetom in izpolni obljubo, ki si jo dala. Naša resnica je predolgo ostala skrita."
Obporodno spremljanjepriprava na porod in poporodno obdobjePorodna BiorgonomijaPorodna Peat terapija
Anja Simonič

Anja Simonič

"Čutno podpiram ženske (in njihove družine) skozi njihove prehode in življenjske transformacije, kar bogati moje življenje in dušo. Ustvarjam prostor, kjer vsi prisotni dobijo priložnost za rast."
Poporodna podporaPriprava na porod (CBE) in poporodno obdobjeRituali ob prehodihUstanoviteljica in voditeljica dekliško-ženskih krogov: "Moja (prva) menstruacija z Anjo"
Saša Prajnc

Saša Prajnc

"Dobro pripravljena na svoj porod lahko prideš v stik s svojo najglobljo notranjo močjo, iz katere črpaš moč za svoj miren porod - stala bom ob tebi in ti držala prostor."
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeRituali ob prehodih.
Tita Tušar

Tita Tušar

"Travma ni tisto, kar se ti zgodi. Travma je tisto, kar se zgodi v tebi kot posledica tega, kar se ti zgodi" (Gabor Maté)
Obporodno spremljanje porodov na domuPriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenjeMNRI in KST terapije.
Neža Knific

Neža Knific

"Kakor žensko srce ve kako črpat kri, pljuča, kako vdihovati in roka kako se umakniti ognju, tako tudi ve kdaj in kako roditi."(Virginia Di Orio)
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeZeliščni izdelki (čaji, mazila...)Fotografiranje nosečnic in družin.
Ana Angela Kumer

Ana Angela Kumer

"Postati mama je edinstven in pomemben prehod v življenju ženske. Rojstvo otroka je eno najdragocenejših izkušenj. Tu sem, da ti ljubeče prisluhnem in te podprem na način kot ti to potrebuješ." V čast mi je vsakokrat, ko sem povabljena v ta intimen prostor nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja.
Obporodno spremljanjePriprava na porod in poporodno obdobjeSvetovanje za dojenje.
Iviana Dilove

Iviana Dilove

"Opolnomočimo žensko in moškega, ki postajata mama in oče. Za lepši danes in boljši jutri! Trenutno sem na voljo le za obred blagoslov matere pred porodom in obred zapiranja kosti."
Priprava na porod in poporodno obdobjeRituali.

Dule združenja opravljamo svoj poklic strokovno in profesionalno

Obporodna spremljevalka, dula, svoje delo oz. »po-klic« lahko opravlja strokovno le, kadar razume okvire delovanja svojega dela. Okviri delovanja dul so v 80. letih prejšnjega stoletja na novo definirali vlogo, ki jo ima ob porodu dula in tako vlogo dule jasno razmejili od vlog drugih strokovnjakov, ki sodelujejo ob porodu.

Dula ni medicinski strokovnjak, je pa strokovno usposobljena za nudenje informacijske, čustvene in fizične podpore ženski in njeni družini v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju.